Annons
  1. Svenska
  2. العربية

81-åring åtalas för våldtäkter och sexövergrepp mot barn

Växjö • Publicerad 4 februari 2023
Växjö Tingsrätt montage
Växjö Tingsrätt montageFoto: Lars-Göran Rydqvist

En 81-årig man har åtalats för tolv olika sexövergrepp mot barn mellan åren 2012 och 2017. Sju av brotten rubriceras som våldtäkt mot barn.

Det var sommaren 2021 som en kvinna i 20-årsåldern tog kontakt med polisen på en ort i Södermanland och anmälde att hon blivit våldtagen under flera års tid när hon var barn. Hon pekade ut en man som idag är 81 år gammal bosatt i Växjö. Under förhören med kvinnan ska det ha framkommit att en av hennes jämnåriga tjejkompisar också utsatts för upprepade sexövergrepp av mannen, skriver Smålandsposten.

Annons

Kvinnan som först gick till polisen har uppgett att hon varit rädd för att anmäla mannen eftersom han var en nära vän till familjen och hjälpt dem mycket. Hon ska tillsammans med sin kompis ha varit mycket hos mannen som började göra närmanden som senare övergick i sexuella övergrepp.

Enligt uppgifter i polisförhören ska mannen ha gett dem godis och glass men med tiden började han betala för att flickorna skulle utföra olika sexuella tjänster åt honom, 200 eller 500 kronor.

Mannen har förnekat brott och menar att kvinnorna eventuellt är ute efter pengar i form av skadestånd. Han hävdar att han inte visste om att det fanns dildos, som hittas vid en husrannsakan, i hans bostad och att han har varit impotent sedan 50-årsåldern. I läkarjournalerna finns det dock uppgifter om könssjukdomar och läkarbesök 2008 och 2014. Hans DNA fanns på en av dildosarna och en av kvinnornas DNA fanns på fodralet, skriver Smålandsposten.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons