GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Abdikadar och Najma vill inspirera ungdomar

Foto: David Färdigh

Att känna trygghet i sig själv och våga anta utmaningar. Det är budskapet från Young Future-ungdomarna Abdikadar Awes och Najma Osmar, som drömmer om att bli entreprenör respektive att starta en hjälporganisation.

– Vi vill jobba socialt, hjälpa och inspirera andra.

I vår har 22-åriga Abdikadar och 20-åriga Najma gått Young Future-programmet. Genom föreläsningar, mentorskap och workshops har de tillsammans med andra ungdomar under nio veckor fått möjlighet att utveckla sin person och lära sig mer om kommunikation och ledarskap.

– Viktigast är att våga tro på sig själv. Att inspireras av andras livsberättelser och känna att allt är möjligt. För mig har det betytt att jag nu är mycket tryggare i mig själv, berättar Najma.

Ledarskap är något som Najma brinner för och framtidsdrömmen är att så småningom bli företagare.

– Jag gillar entreprenörskap och att jobba med människor. Tidigare trodde jag inte att jag skulle våga driva företag, men genom att utmana mig själv så har mitt självförtroende vuxit.

Att kunna hjälpa andra och att jobba med sociala frågor är framtidsvisionen för Abdikadar.

– Jag vill exempelvis syssla med studievägledning. En av mina projekt just nu är att översätta studiematerial till somaliska. I framtiden vill jag också starta och driva organisationer som gör socialt arbete.