Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Advokaten Evin Cetin pratar om gängvåld på biblioteket

Växjö • Publicerad 23 april 2024
Evin Cetin pratar om hur man motverkar gängvåld.
Evin Cetin pratar om hur man motverkar gängvåld.Foto: Maha Nasser

I tisdags anordnade Växjö bibliotek ett samtal med advokat Evin Cetin under rubriken ”Hur kan vi stoppa gängvåldet?”. Föreläsningen syftar till att kasta nytt ljus på frågan hur man ska stoppa våld, brottslighet och att barn och ungdomar lockas in i kriminalitet. Advokaten Evin Cetin har mött såväl offren som förövarna i det gängvåld som skakar vårt samhälle. Hon talade, analyserade och gav råd till föräldrar utifrån hennes erfarenhet.

– Vi pratar om detta för att det händer hela tiden i vårt samhälle och vi vill få ungdomarna att ha en annan riktning i livet. Vi vill också fånga upp föräldrarna ge de kunskap som man kanske inte har, vad man kan titta efter för teckan hos sina barn. Det kan vara när barn är man kommer hem med dyra kläder. Då vill vi att föräldrarna ska ha verktygen för att kunna hantera det innan det blir för sent, säger Liselott Karlsson, från NBV.

Annons

Har ni en plan för att arbeta med den här frågan i framtiden?

– Vi vill fortsätta med detta, att till exempel få föräldrar att gå studiecirklar, att skaffa sig kunskap. Att man kan mötas och kan diskutera dom här sakerna och bli trygga i frågan. Utöver det vill vi skapa platser för ungdomar att mötas och prata om de här jobbiga frågorna, att fältarna får jobba med att nå ungdomarna så att de vågar prata om jobbiga saker, känslor. Det tror vi kan hjälpa att motverka att de hamnar i kriminalitet.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons