Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Aggressiv restauranggäst döms för skadegörelse

Växjö • Publicerad 14 november 2022
.
.Foto: Lena Gunnarsson

I slutet av april i år kom en man i 30-årsåldern in på en restaurang i centrala Växjö för att beställa hämtmat. Han var påtagligt berusad och otrevlig mot både kunder och personal.

När han fick sin mat ledde en ur personalen ut mannen på gatan. Då ska han ha rivit ner tre stora glaspartier vid uteserveringen och orsakade skador för nästan 67 000 kronor. Mannen omhändertogs av polisen enligt lagen om omhändertagande av berusade personer.

Annons

Nu har mannen dömts för skadegörelse till skyddstillsyn och 60 timmars samhällstjänst. Han ska betala 29 434 kronor till restaurangens försäkringsbolag för kostnaden för att ersätta den skadade egendomen. Han ska också betala 24 150 kronor till restaurangen för kostnaden för självrisken på försäkringen.

Mannen har varken kunnat erkänna eller förneka brott och har uppgett att han inte minns någon skadegörelse. Det finns ett par vittnen till händelsen som kommer att förhöras under huvudförhandlingen.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons