Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Agne, 95, vaccinerades först i Kronoberg

Växjö • Publicerad 28 december 2020
Agne Johansson, 95 år, som är först att vaccineras i länet.
Agne Johansson, 95 år, som är först att vaccineras i länet.Foto: Pressbild

Vaccin mot covid-19 har anlänt till Sverige, Kronobergs län har fått 200 doser i första omgången. Det rör sig om Pfizers vaccin och 100 av doserna kommer att användas i Växjö. På söndagen var det dags för den första personen i vårt län att vaccineras. Det blev Agne Johansson, 95 år, som omsorgstagare på det särskilda boendet Birkagården i Växjö kommun, meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

- Det känns jättebra att vi nu är igång och att våra mest utsatta grupper kan skyddas. Vaccineringen idag har gått bra och jag är stolt över alla medarbetare här som gjort det möjligt för oss att starta idag, säger Ewa Ekman, förvaltningschef omsorgsförvaltningen i Växjö kommun.

Annons

Först ut att få vaccin är omsorgstagare på kommunernas särskilda boenden för äldre, därefter medarbetare inom äldreomsorgen och personer med hemtjänst och hemsjukvård.

Alexander JepsenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons