Annons
  1. Svenska
  2. Svenska

Ahmed Salim - ”Att sälja begagnade varor är ett första steg för att öppna min egen butik”

Växjö • Publicerad 22 augusti 2023
Ahmed Salim.
Ahmed Salim.Foto: Maha Nasser

Ahmed Salim säljer begagnade varor i ett utrymme på Innergården Biljard i centrala Växjö. Där hyrde han en plats inne i lokalen för att kunna ställa ut sina varor bredvid många andra säljare. Ahmed Salim kom till Sverige 2008 och han arbetade som personlig assistent vid sidan av satsningen på sin secondhandbutik. Ahmed drömmer om att i förlängningen öppna en egen butik för kläder och tillbehör i Växjö.

– Jag investerade i en butik för begagnade varor i norr. Men jag flyttade till Växjö efter det eftersom det inte fanns några jobb uppe i norr. Här i Växjö är situationen bättre när det gäller jobbmöjligheter. Jag jobbar just nu med att sälja begagnade varor. Jag får varor från familj och grannar och vänner som har saker de inte vill ha. Jag köper även containrar som innehåller olika begagnade varor från företag specialiserade på att sälja begagnade saker. Utöver det får jag en del varor via sociala medier, säger Ahmed Salim.

Annons

Kan du klara dig ekonomiskt på att sälja begagnade varor?

– Inte helt, det kan hjälpa att betala räkningar och hantera min ekonomi, men det är inte en lönsam verksamhet. Det jag verkligen vill är att bygga upp kundrelationer för att kunna öppna min egen butik. Just nu letar jag efter en plats i centrala Växjö. Det här projektet är det första steget till att öppna mitt eget företag.

Utöver Ahmeds arbete med att sälja begagnade saker arbetar han som snickare och hjälper människor att reparera trasiga eller skadade grejer.

– Även om jag är bra på att snickra och reparera skadade saker så vill jag också gå en städutbildning och öppna en städfirma, säger han.

Tror du att försäljning av begagnade saker kan vara ett bra alternativ för den som inte hittar ett jobb?

– Ja, det var det för mig. Jag kunde inte hitta ett jobb eftersom företag bara anställer de som har stöd på 80 % av lönen från arbetsförmedlingen. Därför måste vi kämpa och skapa våra möjligheter med våra egna händer. Men det gäller att vara ambitiös och utöka våra investeringar och inte bli helt beroende av en inkomstkälla.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons