Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Åklagare kräver bötesstraff för polisman

Växjö • Publicerad 12 april 2022
Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.
Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.Foto: Lena Gunnarsson, Smålandsposten

Vxonews har tidigare rapporterat om en polisman som arbetar i länet och som stod åtalad för hastighetsöverträdelse, barnfridsbrott och hemfridsbrott.

Tidigare i år kom domen och mannen fälldes för hastighetsöverträdelse men friades från barnfridsbrott och hemfridsbrott. Nu har åklagare Jim Westerberg överklagat tingsrättens beslut till Göta hovrätt eftersom han anser att det är felaktigt.

Annons

”Hovrätten bör noga lyssna på de två ljudfiler som åberopas dels från gärningen och dels från målsägandens telefonsamtal. Tingsrätten har inte framhållit allt i ljudfilen som är av intresse i sin dom”, skriver han i överklagandet.

Åklagaren skriver även att han anser att polismannen ska dömas till ett kännbart bötesstraff.

Den aktuella händelsen skedde förra året i september, med barn närvarande, då polismannen misstänks ha trängt sig in i ex-hustruns bostad och stannat kvar mot hennes vilja. Polisen påstods vid flera tillfällen ha blivit ombedd att lämna platsen.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons