Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Aktivitetsledaren Rowda Yusuf får stipendium

Växjö • Publicerad 14 januari 2022
Rowda Yusuf Mohamed tilldelas Växjö Zontaklubbs stipendiat 2021.
Rowda Yusuf Mohamed tilldelas Växjö Zontaklubbs stipendiat 2021.Foto: Lars-Göran Rydqvist

Rowda Yusuf, 18, prisas för sitt engagemang som ideell idrottsledare. I dagarna tilldelades hon Växjö Zontaklubbs stipendium Young Women in Public Affairs, rapporterar Smålandsposten.

– Det känns väldigt roligt att få stipendiet, det förväntade jag mig inte. Jag sökte det eftersom min svensklärare Lovisa Vareman sa att det skulle passa mig, säger Rowda Yusuf till Smålandsposten.

Annons

Stipendiet delas ut i hela världen och ska uppmuntra unga kvinnor att delta i offentlig verksamhet och ideella organisationer.

De senaste två åren har Rowda Yusuf, tillsammans med Muna Rufai, hållit i träningar för barn mellan åtta och tolv år i Araby park arena. Det har hon kombinerat med studier på naturvetenskapligt program på Katedralskolan och till sommaren tar hon examen.

Här saknas innehåll

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons