Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ali Kassab släpper låten ”Ta7et Aldamar” i solidaritet med jordbävningsoffer

Växjö • Publicerad 12 oktober 2023
Ali Kassab.
Ali Kassab.Foto: Maha Nasser

Sångaren Ali Kassab har släppt en låt med titeln ”Ta7et Aldamar” som uttrycker solidaritet med offren och de drabbade av den förödande jordbävningen i Turkiet och Syrien. Låten kretsar kring människors lidande och förkroppsligar ögonblicken då de som begravdes under spillrorna led av rädsla, skräck, andnöd och mörker. Detta ledde till att låten fick många visningar på YouTube och andra plattformar efter jordbävningen som i Marocko.

– Sången 'Ta7et Aldamar' släpptes i maj. Låten producerades mycket snabbt. Vi skrev texten vid 12 på natten och klockan tre på morgonen var låten klar. Låten skrevs av Mayson Jamour, komponerades av Nader Mukarker och regisserades av Kamel Jaber. Låten förkroppsligar människors lidande och står i solidaritet med alla drabbade människor. Eftersom musiken är ett budskap och vi är kopplade till vad som händer runt omkring oss så försöker vi förkroppsliga händelserna genom sånger. Lyssningen ökade igen efter jordbävningen som inträffade i Marocko. Jag är glad att vi kan påverka människors känslor, att få de att sympatisera med det drabbade folket genom sånger. Låten uttrycker också solidaritet med det palestinska folkets lidande för närvarande, säger Ali Kassab.

Annons

Finns det några nya låtar du förbereder för att släppa?

– Vi förbereder för närvarande två låtar, den första låten heter ”ٍRuhi”, som är en romantisk låt som passar höst- och vinterstämningen och som med största sannolikhet kommer att spelas in under vintern och släppas i början av nästa år.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons