Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Allt fler avvisas från studentbostäder i Växjö

Växjö • Publicerad 4 februari 2022
Foto: Hilda Frankki

Allt fler personer bor i studentbostad i Växjö – trots att de inte studerar eller på andra sätt uppfyller villkoren från de kommunala bostadsbolagen. De två senaste åren har antalet som ombeds flytta ut eller avvisas ökat från ungefär 40 till ungefär 90 personer per år.

– Studentbostäder är till för studenter. De som inte uppfyller villkoren ska därför flytta eller avvisas så att studentbostäderna kan förmedlas till studenter. Antalet har mer än dubblerats på två år, säger Oliver Rosengren (M), ordförande i Växjö Kommunföretag (VKAB) i ett pressmeddelande.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons