Annons
  1. العربية
  2. Svenska

Ambulanspersonal i Växjö anmäls - missade kula i pannan

Växjö • Publicerad 30 juni 2020
Foto: Urban Nilsson

I början av juni blev en kvinna i 55-årsåldern skjuten i huvudet med ett kolsyrevapen när hon skulle cykla hem från sitt arbete i Braås. Efter händelsen fick hon hjälp av två kollegor med att ringa polis och ambulans.

När ambulanspersonal kom till platsen blev kvinnan omplåstrad och skickades hem, men hon hade fortsatt ont i huvudet i flera dagar efteråt.

Annons

Till slut tog kvinnan kontakt med en läkare för att dokumentera skadorna och få reda på varför det gjorde ont och varför svullnaden blev värre. Först då upptäckte man att kvinnan fortfarande hade en kula i pannan. Hon skickades till röntgen och dagen efter gjordes ett ingrepp.

Enligt Smålandsposten har kvinnan nu IVO-anmält händelsen. Hon är besviken över hur ambulanspersonalen hanterade situationen.

Nadia HagbergSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons