Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ananda Yoga Studio i Växjö firar 10 år

Växjö • Publicerad 16 november 2023
Ernesto Rodriguez
Ernesto RodriguezFoto: Maha Nasser

I lördags firade Ananda Yoga Studio 10-årsjubileum med en kakao ceremoni och kirtan (mantra-sångmeditation). I ceremonin deltog musikern Michael Beck från Köpenhamn som spelade musik och ledde ceremonin. På plats var även musiker från Växjö, Vanja och Myrte (Mantra Movement) som spelade mantra musik. Publiken deltog i att sången, bad, mediterade och dansade.

– Idag firar studion 10 år. Vi kommer att fira med en speciell sångmeditation som man sjunger i mantra. Det är en yoga- och tibetansk tradition. Eller burhis tradition där vi sitter och sjunger mycket. Sen genomför vi en ceremoni från Sydamerika där man dricker kakao. Då får man lite energi och kan dansa så det är en kombination mellan sydamerikansk och indisk tradition blandat med mycket sång, säger Ernesto Rodriguez, studio ägare och yogainstruktör.

Annons

Enligt Ernesto är kakao en helig växt i de flesta kulturer i Syd/Centralamerika och den har använts i årtusenden för medicinskt, andligt och ceremoniellt syfte. Den är känd som ”Gudarnas mat” i många av dessa kulturer. Effekten av att konsumera den råa kakaon i ett ceremoniellt sammanhang kan vara många, men den upplevelse som oftast beskrivs är ”att hjärtat öppnas”, vilket gör att man känner djupare glädje, energi och kärlek. Med hjälp av levande musik, sång och ett tillstånd av meditation och öppenhet kan kakaon ge glädje, kärlek och hopp för våra liv.

Vilka aktiviteter erbjuder du på Ananda Yoga Studio?

– Vi erbjuder yoga- och meditationskurser, mindfulnessträning, behandling och annat.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons