Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Anställd köpte ”fel” energidryck – blev misshandlad

En ung man döms nu för sex fall av misshandel som inträffade på ett boende i Växjö kommun. En ur personalen fick ta emot knytnävsslag i ansiktet när hon hade köpt ”fel” energidryck.
Växjö • Publicerad 30 november 2023

Här saknas innehåll

En man i 25-årsåldern som har vårdats på ett LSS-boende i Växjö kommun döms nu vid tingsrätten för totalt sex fall av misshandel, som alla inträffade under förra året.

I samtliga fall är det personal på boendet som har blivit utsatta när 25-åringen har fått olika vredesutbrott.

Annons

Vid ett tillfälle fick en kvinnlig anställd ta emot knytnävsslag i ansiktet sedan hon enligt 25-åringen hade köpt energidryck av fel märke till honom.

En manlig anställd träffades vid ett senare tillfälle av en stol i ansiktet som 25-åringen kastade mot honom under ett raseriutbrott. Och en annan ur personalen blev nerknuffad på golvet och dragen hårt i håret.

Polisen har vid flera tillfällen ryckt ut till boendet efter att ha fått larm om misshandel och flera anställda fick söka sjukhusvård efter överfallen.

25-åringen – som har nekat till brott – straffas nu med skyddstillsyn och ska genomgå ett behandlingsprogram i frivårdens regi.

Tre av de anställda som skadades hade yrkat på totalt cirka 50 000 kronor i skadestånd men domstolen beslutar att de ska ersättas med 5 000 kronor var för kränkning och sveda och värk.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Mattias Mattisson
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons