Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Ansträngt läge på vaccinationsplatser i länet

Kronoberg • Publicerad 13 december 2021
Genrebild.
Genrebild.Foto: PÄR BÄCKSTRÖM

Många som bokar tid för påfyllnadsdosen gör det tidigare än sex månader. Det har resulterat i ett högt tryck på både vårdcentraler och vaccinationsplatser, erfar Region Kronoberg.

– Det är inte tillåtet och jag vill understryka att det är allas ansvar att följa reglerna och att inte boka tid för påfyllnadsdosen för tidigt. Den som bokar tid för påfyllnadsdos trots att det inte gått sex månader kommer att få sin tid avbokad eller bli avvisad från vaccinationsplatsen, säger Marie Jadner, vaccinationssamordnare.

Annons

Det var efter att bokningen för medicinska grupper och personer som är födda 1971 eller tidigare öppnade som problemet uppdagades. Nu vädjar regionen till allmänheten att inte boka sin påfyllnadsdos innan sex månader har gått.

– Skyddet mot covid-19 börjar avta efter sex månader. Eftersom det finns ett begränsat antal tider och trycket är högt är det oerhört viktigt att tiderna går till de personer som behöver det mest, säger Marie Jadner.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons