Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Araby klassas ner på polisens lista – inte längre särskilt utsatt område

Växjö • Publicerad 18 oktober 2021
Foto: LENA GUNNARSSON/JOHAN CHRISTENSEN, SMÅLANDSPOSTEN

Sedan sex år tillbaka listar polisen de områden i Sverige, där kriminella har en inverkan på lokalsamhället. Det handlar om ett 60-tal områden som delas in i olika kategorier.

I år gör polisen ett antal förändringar i listan över utsatta områden i Sverige. Tre nya områden tar plats på listan medan två områden i Göteborg respektive Norrköping lämnar listan.

Annons

Araby i Växjö har tidigare funnits i den allvarligaste kategorin, särskilt utsatt område. Men enligt Ekot lämnar Araby den listan och klassas nu som riskområde.

– Genom att vi ser en positiv utveckling i de utsatta områdena så ser vi att det finns god förhoppning att tillväxten till kriminella miljöer kommer att minska. Men det är naturligtvis ett långt och gediget arbete som kvarstår, säger Linda H Staaf, chef för polisens underrättelsetjänst, till Ekot.

Polisens lista beskrivs som viktig i resursfördelningen i arbetet mot organiserad brottslighet.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons