Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Araby Park Arena undersöks – åtgärder vidtas

Växjö • Publicerad 23 december 2020
Araby Park Arena
Araby Park ArenaFoto: Lars-Göran Rydqvist

Tidigare i år rasade taket på en idrottshall i Kiruna. Raset kopplades till snölast och Statens haverikommission, SHK, konstaterar att det finns fler byggnader med liknande takkonstruktion i Sverige.

Byggnadsnämnden i Växjö kommun har samlat in information om vilka byggnader med den aktuella takkonstruktionen som finns i dag, och funnit att Araby Park Arena är en av dem. Därför har Vöfab genomfört en första undersökning av konstruktionen.

Annons

Undersökningen visar att vissa åtgärder kan behöva göras för att undvika skador på konstruktionen vid snölast. Det kommunala bolaget vidtar vissa säkerhetsåtgärder under tiden som ytterligare undersökningar görs.

– Vi har i dialog med kommunen tagit beslut om att vi under vintern 2020/2021 kommer att behöva stänga arenan vid snöfall för att kunna skotta taket, och för att därefter göra en ny undersökning av konstruktionen innan arenan kan öppna igen, säger Kim Granquist Alm, fastighetschef på Vöfab.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons