Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Arbetslösheten fortsätter att minska i Växjö

Växjö • Publicerad 20 februari 2022
Foto: Nadia Hagberg

Ny statistik från Arbetsförmedlingen visar att arbetslösheten minskar i Växjö kommun, liksom i hela Kronobergs län.

Under januari månad rapporterade Växjö en total arbetslöshet på 7,7 procent vilket är en minskning med 1,3 procentenheter jämfört med samma tidpunkt i fjol.

Annons

3 613 personer i åldern 16 till 64 år i Växjö kommun var i januari inskrivna som arbetssökande. Det är mer än 700 färre än i januari i fjol.

Arbetslösheten bland utlandsfödda har minskat med 2,3 procentenheter mellan januari 2021 och januari 2022. Nu i januari var arbetslösheten bland utlandsfödda21,3 procent i Växjö. Samtidigt sjunker ungdomsarbetslösheten med 3,4 procentenheter till 9 procent.

Arbetslösheten minskar i 287 av 290 kommuner. I Kronobergs län är minskningen störst i Lessebo och Uppvidinge där arbetslösheten sjunker med 2,6 procentenheter.

Lessebo har fortsatt den högsta arbetslösheten med 12,4 procent medan Ljungby har den lägsta med 5,9 procent.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons