1. Svenska
  2. English
  3. العربية

Asylsökande i Växjö i protest för att få uppehållstillstånd

Växjö • Publicerad 14 september 2022
Foto: Privat

Många palestinska och irakiska asylsökande i södra Sverige genomförde under tisdagen en protest vid Migrationsverket i Växjö centrum. Demonstranterna krävde att deras fall skulle lösas och att de skulle beviljas uppehållstillstånd.

– Jag och Advokat Shaheen Shaheen som är ansvarig för asylansökningsärenden tog fram ett dokument från den palestinska ambassaden som säger att de palestinska flyktingarna är flyktingar utan hemland och att de inte har rätt att återvända till Palestina och samtidigt är de inte irakier, och de har inte rätt att återvända till Irak. Detta dokument lämnades in till Migrationsverket och omfattar cirka 150 ärenden, men Migrationsverket började utfärda individuella avslagsbeslut. Därför är målet med protesten att få ett enhetligt beslut gällande alla ärende, säger Cyrine Tamim, en av arrangörerna av protesten.

Dessutom lämnade demonstranterna in en petition med deras namn och ärendenummer till Migrationsverket för att myndigheten skulle granska deras ärenden och få uppehållstillstånd.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.