Annons
  1. العربية
  2. Svenska

Återvinningscentralen ska få ökad tillgänglighet – besökare ska filmas

Rottne • Publicerad 30 september 2021
181008 En skylt med texten "brännbart" på en återvinningscentral den 8 oktober 2018 i Uppsala. Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
181008 En skylt med texten "brännbart" på en återvinningscentral den 8 oktober 2018 i Uppsala. Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅNFoto: MAXIM THORÉ

I oktober kommer en ombyggnation av återvinningscentralen i Rottne att påbörjas. Det kommer inte att påverka besökande kunder under arbetets gång.

När arbetet är klart kommer återvinningscentralen ha en ökad tillgänglighet och service.

Annons

För närvarande är centralen bemannad och öppen två gångar i veckan, måndagar och torsdagen mellan klockan 14.00 och 18.00, samt vissa lördagar under året. Efter ombyggnationen ska besökare kunna slänga sitt skräp sju dagar i veckan från morgon till sen kväll.

– Med SSAM:s satsning på ökad tillgänglighet vid Rottne ÅVC gör vi det möjligt för hela Växjö kommun, och framför allt den norra kommundelen, att lämna sitt grovavfall under veckans alla dagar. Jag tror att det här kommer bli mycket uppskattat hos våra kunder, inte minst de boende på landsbygden som härigenom ges en ökad service, säger Anna Tenje, styrelseordförande för SSAM samt kommunstyrelsens ordförande i Växjö.

För att få tillgång till återvinningscentralen när den är obemannad behöver besökaren ha gått en kortare webbutbildning om bland annat källsortering, säkerhet och teknik.

För att kunna kontrollera när containrar ska tömmas och att rätt avfall hamnar på rätt ställe kommer kameraövervakning att sättas upp. Om det sker grov skadegörelse eller omfattande felsortering, till exempel i form av olovlig dumpning, har SSAM möjlighet att kontakta de registrerade användare som befunnit sig på anläggningen.

Ombyggnationen av Rottne återvinningscentral beräknas kosta runt två miljoner kronor.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons