Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Avokado salladsbar öppnar franchise i Karlskrona

Växjö • Publicerad 27 oktober 2023 • Uppdaterad 30 oktober 2023
Genrebild.
Genrebild.

Dana Mohammed och hans fru Berjan Djeza, som hjälper honom med administrativt arbete, startar en Avokado salladsbar. Företaget startade 2016 på Smedjegatan i Växjö och expanderade sedermera till fyra restauranger i Växjö. Avokado erbjuder bland annat kalla, varma och vegetariska sallader, samt Wraps och Tabbouleh. Snart öppnar Avokado i Karlskrona som franchise och kommer att drivas av någon annan, men restaurangen kommer att verka under Avokado-konceptet.

– Vi har gått en utbildning om franchising. Utbildningen tar cirka sex månader och sedan måste man skapa en plattform för restaurangen. Vår första Avokado öppnar i Karlskrona den 1 mars. Det är inte vi som ska driva restaurangen, det kommer andra att göra. Men självklart hjälper vi till med stöd och annat. Konceptet måste vara som vårt och allt måste vara identiskt. Smaken måste vara densamma här och i Karlskrona. Så därför ska allt vara identiskt just när det levereras var du beställda maten, till exempel vad vi beställer kläder, vad vi beställer förbrukningsmaterial, säger restaurangens chef, Berjan Djeza.

Annons

Vilket koncept jobbar ni med på Avokado?

– Vi erbjuder våra kunder goda smaker till, vi har en typ av sallad som innehåller 3 olika sorters kyckling som vi marinerar. Vi har bra, färska råvaror. Det är det som gör Avokado så populär.

Varför valde du att jobba inom restaurangbranschen?

– Jag har arbetat i restaurangbranschen i Göteborg i fem år och jag har jobbat som ansvarig på olika restauranger. Sedan flyttade jag hit till Växjö och gifte mig med min man, Dana. Sedan bestämde vi oss för att investera i en salladsbar tillsammans och startade vår första Avokadosalladsbar på Smedjegatan i Växjö. För närvarande har vi fyra restauranger, en på Kampastigen, i simhallen, en i centrum, en på Smedjegatan och en i City Gross.

Planerar ni att Avokado ska bli en stor kedja?

– Ja. Vi planerar att öppna en Avokadosalladsbar i varje City gross butik i Sverige. Jag tror att denna dröm kommer att gå i uppfyllelse under de kommande fem åren.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons