Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Avtal om nya sjukhuset påskrivet

Växjö • Publicerad 14 april 2021
Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande, och Magnus Persson, vice vd Skanska Sverige.
Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande, och Magnus Persson, vice vd Skanska Sverige.Foto: Pressbild

Under tisdagen skrev Skanska och Region Kronoberg under ett samarbetsavtal om förberedande planeringsarbeten för det nya akutsjukhuset i Växjö. Avtalet undertecknades av Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande, regiondirektör Martin Myrskog, Gunnar Hagman, vd på Skanska Sverige och Magnus Persson, vice vd på Skanska Sverige.

– Det är glädjande att vi nu tar ytterligare ett steg i arbetet med att planera ett nytt akutsjukhus i Växjö. Tillsammans med Skanska kan vi skapa ett sjukhus som är väl rustat att möta framtidens krav på lokaler, utrustning och arbetsprocesser, säger Mikael Johansson (M), regionstyrelsens ordförande.

Annons

Skanskas medarbetare flyttar under april månad in på projektkontoret i Växjö. Förberedelserna väntas pågå ett år och därefter sluts separata avtal för genomförandet av själva byggentreprenaden. Under året kommer arbetet med att ta fram underlag och riktpris att pågå och i början av nästa år väntas det slutgiltiga investeringsbeslutet tas av regionfullmäktige.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons