Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Barn- och ungdomsföreningar får ta del av 3,8 miljoner från kommunen

Växjö • Publicerad 16 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: SIMON HASTEGÅRD

Växjö kommun satsar på ökad folkhälsa och rörelse för barn och ungdomar, samt möjligheter för en meningsfull fritid för barn och unga. De har tecknet ett partnerskap med fyra barn- och ungdomsföreningar som ska få ta del av 3,8 miljoner kronor. Föreningarna som får ta del av bidraget är: En frisk generation, Växjö 4H-klubb, Växjö BK samt Östers IF.

Det ekonomiskt stödet ska användas till aktiviteter som är riktade till barn och ungdomar som inte är föreningsaktiva sedan tidigare, för att på så vis bidra till rörelseglädje och ökad integration. Samtliga aktiviteter ska vara kostnadsfria för alla deltagare.

Annons

– Det känns fantastisk att vi genom detta partnerskap kan vara en katalysator för ökad kunskap om hälsa, bidra till förbättrad fysisk och psykisk hälsa och öppna upp för framtida föreningsdeltagande och engagemang. Då barn och ungdomars möjlighet till en meningsfull och aktiv fritid bidrar till stärkta familjerelationer, ökad integration och tryggare bostadsområden är det här en viktig satsning för hela samhället, säger Monica Skagne, kommunchef i Växjö kommun.

Partnerskapet sträcker sig över två år och finansieras med hjälp av statsbidrag. Under tiden ska kommunen utreda hur en långsiktig finansiering skulle kunna se ut.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons