Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Barnen väver en jättestor väv på Smålands museum

Växjö • Publicerad 25 mars 2024
Jätteväven tar form på Smålands museum.
Jätteväven tar form på Smålands museum.Foto: Maha Nasser

I lördags anordnade Kulturparken Småland en vävverksamhet för barn mellan 7-12 år på Smålands museum. Barnen vävde en jättestor väv tillsammans. Väven kommer att visas på museet under påskhelgen. Aktivitet är en del av projektet Musieklubben som anordnas av Kulturparken Småland.

– Idag så väver vi på stora vävar som vi har spänt upp på ramar. Vi använder oss av mattrasor och garn. Innan vi började så var vi och tittade på en utställning av textilkonstverk för att få lite inspiration. Vi försöker väva på ett fönsternät. Man kan med hjälp av tyg och små remsor skapa ett mönster. Till sist så får vi ganska stora figurer. Det fritt och de kan göra vad de vill, gärna med påsktema men det är inget måste. När den är klar ska den hänga här på museet, säger både Petter Ericsson och Alexandra Stiernspetz Nylén Musieklubben projektets ledare och fortsätter:

Jätteväven tar form på Smålands museum.
Jätteväven tar form på Smålands museum.Foto: Maha Nasser

– Det är första gången barnen får pröva på att väva, så vi fick börja med att lära ut grunderna. De är väldigt duktiga så det gick lätt att komma igång. Man kan ju väva med med också växter alltså med gräs och grenar, vilket vi berättat för dem.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons