Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Barnoperan om att rädda världen på Växjö teater

Växjö • Publicerad 10 april 2024
"Rädda världen" på Växjö Teater.
"Rädda världen" på Växjö Teater.Foto: Maha Nasser

I lördags satte Växjö Teater upp barnoperan ”Rädda världen”. Pjäsen riktade sig till barn mellan fem och elva år och handlade om vår värld, som inte mår så bra. Krig, miljöhot och allt som följer i dess spår hotar hela jordklotets överlevnad.

– Det här är en barnföreställning där tanken är att barnen ska vara med och föra dialog med sångarna och skådespelarna. Den handlar om att jorden inte mår bra. Det är miljöförstörelse, krig och våld. Det är så mycket som inte funkar, jorden är sjuk. Då kommer flickan och fen på att vi måste ju rädda världen. Vi har bara den här världen så vi måste göra någonting. Tillsammans med barnen och med musikens hjälp så ska vi försöka hitta en lösning helt enkelt. Budskapet är att om vi hjälps åt och använder oss av kärlek, kunskap och är lite modiga så kanske vi kan klara av det. Det är ju barnen som ska ta över vår jord i framtiden. Vi har satt upp den tre gånger och har finansierats av olika sparbanksstiftelser. Vi kommer att spela den igen i höst på tre olika platser. Men vi försöker sälja in den till fler platser, säger producent, Christina Gutierrez Malmbom.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons