Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Baron 8 satsar på svensk mat

Växjö • Publicerad 12 april 2023
Adam Hamad, ägare Baron 8.
Adam Hamad, ägare Baron 8.Foto: Privat

Baron 8 är en restaurang med orientalisk mat i Växjö som serverar bland annat syriansk shawarma, friterad kyckling och annan populär syriansk mat. I maj expanderar restaurangen och kommer att servera svensk mat också. Dessutom serverar restaurangen just nu Ramadan-buffé varje lördag, som innehåller bland annat kycklingmandi, indisk kebab, vitt ris och potatis med bechamel, aptitretare och sallader.

– Sedan jag startade restaurangen har det varit ett stort intresse och det har lyckats jättebra. Det fortsätter att gå bra trots den ekonomiska inflationen som i hög grad påverkat folks köpkraft. Jag fortsätter dock fortfarande att lyckas att behålla mina kunder. Vi har till och med nya kunder som besöker oss varje dag. Anledningen till framgången är att jag specialiserat mig på att göra syriansk kycklingshawarma och syriansk köttshawarma. Jag lägger just nu in svensk mat på menyn och jag kommer att starta detta projekt från början av maj. Inom en snar framtid kommer vi att erbjuda grillat också, säger Adam Hamad, ägaren på Baron 8.

Annons

Hur kom du igång med den här investeringen?

Jag kom till Sverige för fem år sedan och började direkt jobba på restaurang och efter två år öppnade jag en egen. Jag hade inte pengar för att öppna restaurangen då, men jag tog ett lån från Almi, ett företag som stödjer startups, och det kan ge dig lån på upp till 200 000 kronor. Jag råder alla som har svårt att hitta ett jobb att investera.

Hur ser du på att investera i Sverige?

Det finns en goda investeringsmöjligheter i Sverige och man kan lyckas här. Men det finns också utmaningar som man kan ställas inför, bland annat höga skatter. I dagsläget funderar jag även på att börja satsa på e-handel.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons