Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Basketklubben driver kampanj för kvinnors rättigheter

Växjö • Publicerad 12 mars 2023
Foto: Victor Laag

Under veckan genomför basketklubben Växjö Ravens en kampanj för att uppmärksamma flickors och kvinnors rättigheter till ett jämställt och rättvist samhälle. Detta kommer att göras genom inlägg på sociala medier samt aktiviteter i baskethallen.

Till exempel så kommer organisationen Unizons jobb för utsatta kvinnor att uppmärksammas och alla veckans kioskintäkter kommer att gå till organisationen.

Annons

Veckans crescendo är på fredag när Ravens damlag spelar sin sista match för säsongen och man hoppas på storpublik i Strandbjörkshallen, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Även om basketen idag är tillgänglig för tjejer, finns det många områden i samhället där villkor och förutsättningar är olika beroende på kön. Därför vill vi bidra med att lyfta medvetenheten om detta och förhoppningsvis bidra till en fortsatt positiv samhällsutveckling för våra kvinnor och tjejer, säger Eric Wickell, ordförande för Växjö Ravens Basketball i pressmeddelandet.

Arvid NorlingSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons