Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Betalade alla sina skulder – efter att polisen beslagtagit hans bil

Växjö • Publicerad 11 januari 2023
Foto: Sara Burman

I höstas stoppade en polispatrull en bilförare i Växjö för en kontroll. När poliserna upptäckte att föraren – en Växjöbo i 25-årsåldern – hade stora skulder till kronofogden valde man att ta hans bil i beslag. Polisen tog därefter kontakt med Kronofogdemyndigheten som beslutade att bilen, värd drygt 120 000 kronor, skulle utmätas.

Växjöbons skulder till myndigheten uppgick till nära 160 000 kronor och en försäljning av bilen på en exekutiv auktion skulle kunna leda till att flera av mannens fordringsägare fick tillbaka sina pengar.

Annons

Men dagen efter kronofogdens utmätningsbeslut överklagade Växjöbons flickvän och hävdade att hon ägde fordonet, som hennes pojkvän bara lånade.

Kronofogden lät sig dock inte blidkas utan konstaterade att även om kvinnan var fordonets registrerade ägare hade Växjöbon uppgett för polisen att det var hans bil. Dessutom, konstaterade fogden i beslutet, hade Växjöbon flera gånger tidigare stoppats av polisen när han körde bilen.

Nu har mannen dock fått tillbaka sin bil från polisen. Detta efter att han valt att betala av samtliga sina skulder till kronofogden vilket innebar att ”utmätningsbeslutet har förfallit”.

Här saknas innehåll

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons