Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Bokmässan Kronoberg hålls igen i år på Växjö bibliotek

Kronoberg • Publicerad 19 november 2021
.
.Foto: Nils Lindgren

Efter att bokmässan ställdes in förra året på grund av coronaepidemin förbereds det nu för att hålla bokmässan på lördag, den 20 november, på Växjö bibliotek. Bokmässan syftar till att samla lokala författare, förläggare och representanter från olika litterära föreningar från Kronobergs län och under en dag om året låta dem få träffas, möta en samlad publik, visa upp sina böcker och andra verk, föreläsa och bilda nya nätverk.

– Det är en dag att själv bli inspirerad och samtidigt inspirera andra. Det är en intensiv, myllrande och mycket färgstark dag som är kulmen på ett intensivt arbete dessförinnan! Det brukar vara i genomsnitt ca 130 utställare per år på Kronobergs bokmässa. Och då är ju inte allmänheten och besökarna inräknade! Till det kommer några externa föreläsare i Galaxen som inte nödvändigtvis behöver komma från trakten. Men annars riktar mässan sig till dem som har anknytning till Kronobergs län. Det betyder att man ska vara född eller bosatt här eller ha annan koppling hit. Vi gör en bedömning av relevansen för alla som vill medverka, säger Ella Styf som arbetar på Växjö bibliotek och är en av arrangörerna av bokmässan.

Annons

Hur går förberedelserna inför bokmässan till, och hur känner ni nu inför att hålla bokmässa efter att den ställdes in förra året på grund av pandemin?

– Vi som arrangerar mässan är otroligt entusiastiska och förväntansfulla! Det ska bli jätteroligt att möta våra författare och andra medverkande igen efter att förra året ha tvingats avstå från den fysiska plattformen. Mässan är ju vid det här laget en tradition, och nu ska det bli härligt att återigen möta flödet av mässdeltagare och besökande, höra sorlet, inspireras av de många föreläsningarna och hälsa välkommen till Kronobergs bokmässa nummer 14!

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons