Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Bolagsfusionen i Växjö klar: ”För hela Växjö kommun”

Växjö • Publicerad 15 januari 2023
Foto: Vidingehem

Hösten 2021 beslutade Växjö kommunfullmäktige om en ny bolagsstruktur för att ska ett renodlat allmännyttigt bostadsbolag och ett renodlat fastighetsbolag för verksamhetslokaler.

I veckan verkställdes fusionen av bostadsbolagen Vidingehem och Växjöbostäder. Det nya namnet på bolaget är Vidingehem AB men den grafiska profilen kommer från Växjöbostäder.

Annons

– Nu är vi ett bostadsbolag för hela Växjö kommun. Att vara med och bygga upp och leda ett nytt bolag i en expansiv kommun känns otroligt inspirerande, roligt och utmanande. Vi fortsätter att vara en drivande aktör i att utveckla och förvalta en växande och trygg stad, tätort och landsbygd. Tillsammans ska vi nu fortsätta att bygga och utveckla bolaget så att vi på bästa sätt kan möta framtidens utmaningar och bidra till Växjös hållbara tillväxt, säger Catharina Rydberg-Lilja som är vd för Vidingehem AB.

Fastighetsbolaget som ska ha hand om verksamhetslokalerna heter Vöfab. Det är en sammanslagning av Vöfab och de delar av de kommunala bolagen Vidingehem och Videum som erbjuder lokaler.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons