unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Bombhot mot skola i Braås

Foto: Carl Carlert

Under torsdagen utrymdes Braås skola i Växjö kommun på grund av ett bombhot. 500 elever evakuerades och polisen genomsökte skollokalerna. Det är det andra bombhotet mot en skola i Växjö kommun på kort tid.

– Det är fullkomligt oacceptabelt och vi ser mycket allvarligt på det som skett idag och förra veckan. Trots att situationen kunde hanteras och avdramatiseras relativt snabbt skapar det en ökad otrygghet i samhället, i våra skolor och det rubbar barnens och elevers studiero, sade utbildningsnämndens ordförande Pernilla Tornéus (M) under torsdagen.

Barn, föräldrar och personal erbjuds stöd och skolan arbetar med att informera och stödja både barn och elever samt personalen. Ett flertal resurser har anslutit till skolan för att stötta på olika sätt.

– Utöver den uppenbara oron kostar den här typen av situationer oerhört mycket tid och resurser som skulle kunna användas till bättre saker inom exempelvis skola och omsorg, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef i Växjö kommun.