Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Bombhot mot skola i Braås

Braås • Publicerad 11 september 2020
Foto: Carl Carlert

Under torsdagen utrymdes Braås skola i Växjö kommun på grund av ett bombhot. 500 elever evakuerades och polisen genomsökte skollokalerna. Det är det andra bombhotet mot en skola i Växjö kommun på kort tid.

– Det är fullkomligt oacceptabelt och vi ser mycket allvarligt på det som skett idag och förra veckan. Trots att situationen kunde hanteras och avdramatiseras relativt snabbt skapar det en ökad otrygghet i samhället, i våra skolor och det rubbar barnens och elevers studiero, sade utbildningsnämndens ordförande Pernilla Tornéus (M) under torsdagen.

Annons

Barn, föräldrar och personal erbjuds stöd och skolan arbetar med att informera och stödja både barn och elever samt personalen. Ett flertal resurser har anslutit till skolan för att stötta på olika sätt.

– Utöver den uppenbara oron kostar den här typen av situationer oerhört mycket tid och resurser som skulle kunna användas till bättre saker inom exempelvis skola och omsorg, säger Marcus Holmqvist, säkerhetschef i Växjö kommun.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons