Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Bombskyddet tog hand om misstänkt farligt föremål

Flera polispatruller och nationella bombskyddet var på söndagen på plats i Araby sedan man fått larm om ett misstänkt farligt föremål utanför ett lägenhetshus. Föremålet visade sig senare vara ofarligt.
Växjö • Publicerad 8 februari 2023

Det var vid lunchtid på söndagen som en person slog larm till polisen om att man hade hittat ett misstänkt farligt föremål utomhus nära ett lägenhetshus i Araby.

– Vi har flera patruller på plats och polisens bombgrupp är inkallad. Vi har spärrat av platsen och de boende i närheten har fått order att stanna inomhus, berättade Evelina Olsson vid polisens ledningscentral.

Annons

Vad är det för typ av farligt föremål som har hittats?

– Vi vill inte kommentera något om föremålet förrän det har undersökts, fortsatte Evelina Olsson.

Den avspärrade platsen var på Nydalavägen och strax efter klockan fem anlände polisens nationella bombskydd.

Enligt Smålandspostens reporter på plats tog det cirka 15 minuter för bombgruppens medarbetare att ta hand om föremålet.

– Bombgruppen har säkrat föremålet och det är borttaget från platsen. Jag har ännu inte fått någon återkoppling om det var skarpt eller inte, berättade Evelina Olsson.

En stund senare meddelade polisen att föremålet hade konstaterats vara ofarligt.

”En anmälan om olaga hot upprättas, detta då föremålet kastas mot ett fönster i flerfamiljshuset, vilket skapat rädsla hos de boende”, skrev polisen på sin hemsida.

Foto: Jonas Engman
Avspärrat kring det misstänkt farliga föremålet på Nydalavägen.
Avspärrat kring det misstänkt farliga föremålet på Nydalavägen.Foto: Jonas Engman
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons