Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Bostadspriserna ökar i Växjö

Växjö • Publicerad 11 mars 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mattias Lundvall

Nya siffror från Svensk Mäklarstatistik, som analyserats av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, visar att priserna på bostadsrätter och villor i Växjö kommun har stigit med drygt tre procent under de senaste tre månaderna.

Medelpriset för en bostadsrätt i Växjö ligger på 27 905 kronor per kvadratmeter och för villor är siffran 27 595 kronor.

Annons

– Vi ser inte att bostadsmarknaden i Sverige har påverkats av det oroliga världsläget och kriget i Ukraina – det finns en stark efterfrågan på bostäder samtidigt som både utbud och räntor ligger på låga nivåer. Om kriget blir långvarigt finns det dock risk för att det påverkar Sveriges konjunktur och därmed bidrar till ökad oro på bostadsmarknaden, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, i en kommentar.

I Kronobergs län är medelpriset för en kvadratmeter bostadsrätt på 25 220 kronor och för en villa 18 521 kronor. Under det senaste året har priserna på bostadsrätter i Kronobergs län sjunkit med en procent, medan villapriserna stigit med tio procent.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons