GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Bostadsrättspriserna i länet har ökat med 117 procent på tio år

Kronoberg • Publicerad 11 januari 2022
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: DENNIS YLIKANGAS

De senaste tio åren har bostadsrättspriserna gått upp med hela 117 procent, visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som analyserats av Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Samtidigt har villapriserna gått upp med 77 procent, vilket är minst i hela landet.

– Det fanns ett stort flyttbehov redan innan de nya pandemirestriktionerna infördes. Nu kan intresset för att bo större öka igen, vilket talar för en hög aktivitet på bostadsmarknaden även framöver. Lönerna har dock inte stigit i samma takt som bostadspriserna och om skuldsättningen ökar riskerar det att göra bostadsmarknaden ännu mindre hållbar, säger Marcus Svanberg, vd på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling i ett pressmeddelande.

Erbjudande

Testa SMP digital plus: En månad för en krona.

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i en månad för endast en krona.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Läs mer om erbjudandet och teckna din prenumeration här!

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.