1. Svenska
  2. العربية

Bråk om högerregeln urartade – busschaufför blev misshandlad

Bråket om högerregeln på Linnégatan slutade med att busschauffören blev slagen i ansiktet.
Nu åtalas en 38-årig Växjöbo för misshandel.
Växjö • Publicerad 17 november 2022

En 38-årig Växjöbo åtalas nu vid tingsrätten misstänkt för att ha misshandlat en busschaufför.

Busschauffören kom en dag i början av december i fjol körandes söderut på Linnégatan i Växjö centrum när en personbil svängde ut från en sidogata och smet förbi. Enligt chauffören, som färdades på en huvudled, måste bilföraren felaktigt ha trott att högerregeln gällde. Bussen var nära att köra in i bilen, som då stannade och blockerade vägen.

Vad som sedan hände råder det delade meningar om. Enligt chauffören klev bilföraren ur sitt fordon och när han öppnade bussens sidoruta och sa till föraren att denne hade brutit mot väjningsplikten, fick han ett hårt slag i ansiktet så att hans glasögon förstördes.

Bilföraren lämnade därefter platsen men chauffören följde efter och lyckades ta en bild på bilens registreringsnummer.

När polisen kallade in bilens ägare – 38-åringen – på förhör så nekade han till misshandel. Han bekräftade att han och chauffören hamnat i bråk om vem som hade rätt att köra först i korsningen men att han ”inte vid något tillfälle rörde honom”.

Vid den kommande rättegången ska två personer som blev vittnen till bråket höras om sina iakttagelser. Den utsatte chauffören yrkar att 38-åringen ska betala 23 000 kronor i skadestånd för kränkning, sveda och värk och de förstörda glasögonen.

Genrebild.
Genrebild.Foto: Jan Brunby
Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.