Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Butiksanställd kvinna i Växjö misstänks ha tagit en halv miljon kronor

En butiksanställd kvinna i Växjö misstänks ha tagit en halv miljon kronor från sin arbetsgivare. Hon avslöjades av butikens interna säkerhetssystem.
Växjö • Publicerad 21 augusti 2023
Kontanter
KontanterFoto: Lillian Petrovski

– Hon är nu försatt på fri fot eftersom hon har erkänt brott. Det handlar ungefär om en halv miljon kronor, säger åklagare Jonny Philipsson som leder förundersökningen till Smålandsposten.

Den utpekade kvinnan greps vid 17-tiden i måndags eftermiddag och släpptes ett knappt dygn senare. Då hade polisen förhört henne om de aktuella transaktionerna.

Annons

–Det har hållits ett ingående förhör med försvarare närvarande där hon detaljerat berättat om allt som hänt, konstaterar Jonny Philipsson.

– Hon har utanordnat pengar till sig själv genom butikens retursystem. Vi har fått anmälan från den säkerhetsansvarige på företaget.

Pengarna har förts till kvinnans eget bankkonto och enligt vad som hittills framkommit har brottsligheten pågått från mars till i början av juli i år.

Hur går ni nu vidare med utredningen?

– Vi kommer naturligtvis att kontrollera hennes uppgifter så gått det går. Jag har rubricerat om brottet från grov förskingring till grov trolöshet mot huvudman eftersom det inte är fysiska pengar utan digitala pengar som förts över.

Daniel JohanssonSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons