Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Butikskedjan stänger på Grand Samarkand

Växjö • Publicerad 22 december 2020
Foto: Pressbild

Den 17 januari 2021 stänger en butik på Grand Samarkand. Det är Lyko, som har en butik och salong i köpcentrumet.

– Det är alltid svårt att behöva ta den här typen av beslut, men vi hoppas på att få till ett så bra avslut som möjligt och kommer göra allt vi kan för att se till att de medarbetare som berörs tas hand om på bästa möjliga sätt, säger Tom Thörnblom, kommunikations- och hållbarhetschef på Lyko.

Annons

Totalt är det sju medarbetare som berörs av beslutet. Anledningen till att de stänger är att deras hyreskontrakt går ut och de har inte lyckats hitta en överenskommelse vad gäller hyresavtalet trots långtgående förhandlingar under hösten.

– Butiken har tyvärr inte visat den lönsamhetsutveckling som vi hade önskat och vår bedömning är att den inte heller under de närmaste åren kommer att nå den lönsamhet vi behöver givet förutsättningarna vi fick från hyresvärden. Det, i kombination med ett otillräckligt kundflöde och osäkert marknadsläge generellt inom retail, gör att vi efter noggrant övervägande har kommit fram till att vi behöver stänga vår butik i Växjö, säger Tom Thörnblom, kommunikations- och hållbarhetschef på Lyko.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons