Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Centerpartiet i Växjö stänger dörren för V och SD

Växjö • Publicerad 18 augusti 2022
Andreas Olsson, kommunalråd (C) Växjö
Andreas Olsson, kommunalråd (C) VäxjöFoto: LENA GUNNARSSON

Under måndagen gick Annie Lööf (C) ut och sade att man är beredda att sitta i en S-ledd regering. Det har skapat debatt, både utanför och i det egna partiet. Nu kommenterar Andreas Olsson (C), kommunalråd i Växjö, vägvalet.

”Tyvärr har M, L och KD fördjupat sitt samarbete med SD och det är väldigt olyckligt. Vi hade hoppats att man valt att vända sig åt mitten i svensk politik och insett värdet av en liberal borgerlig politik. S har en öppnare inställning till mittensamarbete och därför förstår vi Annie Lööfs analys och beslut. Centerpartiet i Växjö söker ökat stöd för att kunna ta mer politiskt ansvar i kommunen. Vi är ser ett fortsatt samarbete som naturligt med Alliansen i Växjö kommun där vi nått stor framgång med centerpolitiken. Centerpartiet i Växjö kommer inte att samarbeta varken med SD eller V”, skriver han i ett mejl till VXOnews.

Daniel RydströmSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons