Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Chipspåse blev tjuvens fall efter villainbrottet i Rottne

Många villainbrott förblir olösta. Men en tjuv som slog till mot en villa i Rottne i maj har nu dömts till ett långt fängelsestraff. Blodspåren på en chipspåse blev hans fall.
Rottne/Halmstad • Publicerad 31 augusti 2023
Foto: Tomas Löwemo

En eftermiddag i början av maj utsattes ett par som bor i en villa i Rottne för ett inbrott. När kvinnan kom hem upptäckte hon att det var stor oreda i hela bostaden. Tjuven hade sökt igenom hela huset och bland annat stulit smycken och kontanter till ett värde av cirka 50 000 kronor samt ätit ur en chipspåse.

Och det var chipsätandet som blev tjuvens fall. På påsen fann polisen nämligen blodspår.

Annons

En kort tid efter Rottneinbrottet greps en 54-årig man i Halmstad efter ett bostadsinbrott på orten där bland annat ett guldhalsband värt 400 000 kronor stals. Och när polisen jämförde 54-åringens DNA med blodet på påsen i Rottne blev det träff även där.

Här saknas innehåll

Vid rättegången i Halmstad tingsrätt berättade 54-åringen att han hade haft vägarna förbi Växjö i början av maj för att hämta två mopeder och han hade sedan fått skjuts av en kompis till Rottne. Han erkände att han tog sig in i villan och ”öppnade en chipspåse” men nekade till att ha stulit något.

” Tingsrätten finner att det är styrkt att det är XX (54-åringen) som brutit sig in i bostaden och uppsåtligen tillgripit det stulna godset”, skriver dock Halmstad tingsrätt i domen.

54-åringen – som tidigare är dömd för mängder med inbrott och narkotikarelaterad brottslighet – döms nu för totalt tre bostadsinbrott, två i Halmstad och det i Rottne, till två år och fyra månaders fängelse. Han döms även att betala 66 000 kronor i skadestånd till det drabbade Rottneparets försäkringsbolag.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons