Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Christina Nilsson sällskapet höll konsert i Växjö

Växjö • Publicerad 29 augusti 2023
Bild från helgens evenemang i Växjö konserthus.
Bild från helgens evenemang i Växjö konserthus.Foto: Maha Nasser

I lördags arrangerade Christina Nilsson sällskapet konsert på Växjö konserthus. Där firade Christina Gatan och Christina 180 år. I första delen av konserten berättade Bertil Bengtsson om Jussi Björlings liv. Därefter intog 3 av sällskapets stipendiater, Kerstin Avemo sopran, Wiktor Sundqvist tenor och Richard Hamrin baryton, scenen med Bénédicte Haid vid flygel.

– Dagens konsert är en årlig tradition som har pågått i nästan 35 år. Huvudsaken är konserten, som presenteras av stipendiaten. De som har fått Kristina Nilssons stipendium brukar komma hit vid den här tiden på året. Det som är speciellt i år är att vi har lite för-program här med Bertil Bengtsson som berättade om Jussi Björlings liv som var en världsberömd svensk.

Bild från helgens evenemang i Växjö konserthus.
Bild från helgens evenemang i Växjö konserthus.Foto: Maha Nasser

– Stipendiaterna hade fullspäckat program hela helgen. De åkte bland annat runt och tittade på Snugge där Kristina föddes och Lövhulta där hon växte upp. De åkte också till Ljungby och höll en liten konsert. Det är Kristina Nilssons sällskap här i Växjö som arrangerar. Själva stipendiet är det Kungliga musikaliska Akademin som betalar ut det, säger sällskapets ordförande Daniel Sjöö.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons