unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Svenska
  2. العربية

Coronapassport till Växjö

Foto: Pressbild

Tjänsten Coronapassport, som ska underlätta internationellt resande och hanteras av Tataa Biocenter, växer med flera mottagningar, bland annat en i Växjö.

Flera länder kräver negativt test för covid-19 för inresa. Via mottagningar kan personer testa sig för aktiv infektion och få intyg enligt de krav som respektive land ställer.

Prov för aktiv infektion tas med näs- eller halssvabbning av medicinsk personal och svar kommer samma dag eller senast dagen därpå. Vårdgivaren rapporterar till Folkhälsomyndigheten och utfärdar friskhetsintyg vid negativt testsvar.

ExpressCare på Norra Järnvägsgatan i Växjö erbjuder PCR-test, reseintyg och friskintyg. De åker också ut till företag för provtagning.