Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Då sätts juldekorationerna upp i centrum

Växjö • Publicerad 15 november 2021
Anna-Karin Andersson och Tommy Karlman, från parkförvaltningen, sätter upp julbelysningen över Storgatan i Växjö inför julen 2020.
Anna-Karin Andersson och Tommy Karlman, från parkförvaltningen, sätter upp julbelysningen över Storgatan i Växjö inför julen 2020.Foto: URBAN NILSSON

Planeringen har pågått sedan i augusti och de tre senaste veckorna har parkarbetare vid Växjö kommun arbetat intensivt. Men nästa vecka är det dags – då ska Växjö city lysas upp av juldekorationer i form av girlanger, stjärnor och granris. Först att utsmyckas blir nedre delen av Storgatan.

61 girlangerna med en stjärna var kommer att pryda hela centrum. Ytterområdena Gemla, Rottne, Lammhult, Ingelstad, Braås och Åryd får mindre granar med grandekorerade paket. Nästa vecka ska även Tegnérgranen och granen vid Askelyckan dekoreras.

Annons

– När allt är uppsatt och klart är jag stolt och nöjd men jag skryter aldrig för mina vänner när vi är ute och shoppar, säger Katarina Lissing, parkförvaltningen vid Växjö kommun, till Smålandsposten.

Här saknas innehåll

Testa SMP digital plus: Två månader för två kronor

Just nu kan du testa Smålandsposten helt digitalt i 2 månader för endast 2 kronor.

Du får tillgång till allt innehåll på smp.se, appen MinSMP, sportsajterna minHockey.se och minBoll.se, MeraLjungby.se, MeraAlvesta.se, MeraNaringsliv.se, nöjessajten vxoWeek.se samt e-tidningen.

Tova LyrénSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons