Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Dan avslöjade bedragarens falska sedel – ”något som inte stämde”

Ett antal falska 500-kronorssedlar har upptäckts av butiker runt om i Växjö kommun. En av dem som upptäckt en falsk sedel är Dan Johansson på Ingelstadhuset.
– Först tänkte jag inte ta emot den men så ändrade jag mig. Att låta honom få handla cigaretterna var ju ända sättet att få behålla sedeln, säger han.
Växjö • Publicerad 1 februari 2022
En av de falska sedlarna som upptäckts de senaste dagarna.
En av de falska sedlarna som upptäckts de senaste dagarna.

Förra veckan rapporterade vi om att falska 500-lappar är i omlopp i Växjö kommun. Falska sedlar har upptäckts på både restauranger och bensinmackar.

Dan Johansson på Ingelstadhuset hade bara några sekunder på sig att reagera när den misstänkte mannen kom in och ville köpa cigaretter med sin falska 500-kronorssedel.

Annons

– Jag såg att det var något som inte stämde. Först tänkte jag inte ta emot den men så ändrade jag mig. Att låta honom få handla cigaretterna var ju ända sättet att få behålla sedeln.

När mannen som ville använda sedeln gick ut till sin bil skyndade sig Dan att ringa polisen och anmäla.

– Jag ringde 112, gav dem registreringsnumret och förklarade att bilen körde in mot Växjö och skulle vara där inom några minuter. Operatören frågade om jag var säker på att sedeln var falsk och det gick ju att se enkelt när jag jämförde med en annan. Jag hittade inte metalltråden och det var fel på vattenstämplarna.

Senare på kvällen kom polisen ut för ytterligare förhör.

– Det är klart att jag är lite stolt över att man kunde få stopp på det här och att man fick tag i dem. Vi har det här gisslet och det stjäls en massa motorer och annat så det här känns rätt bra.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Jens NielsenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons