Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Dansstudion Preparandum showade på scen i Växjö konsterhus

Växjö • Publicerad 21 maj 2024
Några av showens yngsta deltagare framförde en varsion av Den lilla sjöjungfrun.
Några av showens yngsta deltagare framförde en varsion av Den lilla sjöjungfrun.Foto: Maha Nasser

I lördags anordnade Dansstudion Preparandum en stor dansuppvisning med elever och lärare på Växjö konserthus. De hade även med sig gästdansare från karlskrona. Titeln på showen var ”Böckernas magiska värld”. Barn och ungdomar och vuxna från 3 år och uppåt deltog i en rad olika små föreställningar på scen.

– Det är vår årliga dansuppvisning som pågår just nu och all uppträdanden är tagna från böckernas värld. Vi har runt 250 som uppträder idag och 250 imorgon, säger Charlene Pihl, verksamhetsutvecklare på Dansstudion Preparandum.

Annons

Kan du berätta lite mer om Dansstudion Preparandum verksamhet?

– Vi startade för över 30 år sedan och vi har runt 17 danslärare som undervisar många olika stilar. Det är bland annat balett, hiphop ryding, arial, dans reggaeton och latino. Några av dem får vi se här idag. Under uppträdandena är de yngsta runt tre år gamla och de äldsta i sextioårsåldern.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons