Annons
  1. Svenska
  2. العربية

De kan bli Årets Kronobergare 2020

Kronoberg • Publicerad 22 december 2020
Region Kronobergs smittskyddsläkare Christian Romin Blomkvist.
Region Kronobergs smittskyddsläkare Christian Romin Blomkvist.Foto: Ebba Sund

2020 har varit ett märkligt år på många sätt. Nu ska Årets Kronobergare, som arrangeras av P4 Kronoberg, utses och två av de tre finalisterna har utmärkt sig under coronapandemin.

Region Kronobergs smittskyddsläkare Christian Romin Blomkvist är nominerad för att han har stått stadigt mitt i den samhällsomvälvande pandemin och tillsammans med sina kollegor ger trygghet till kronobergarna.

Annons

Emma Ekaremål, vd på Asa Herrgård, är finalist för att ha lyckats förvalta och utveckla det klassiska turistmålet utanför Lammhult, trots exceptionella tider för besöksnäringen.

Den tredje finalisten är Christer Thynell, lastbilschaufför från Älmeboda som lyckades mobilisera en hel yrkeskår i sin insamling till Barncancerfonden. Över 2 000 kollegor skänkte en krona för varje mil de körde. De samlade in över två miljoner kronor till cancerforskningen.

Vinnaren presenteras den 23 december. Fram till dess kan man rösta på finalisterna. Läs hur här.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons