Annons
  1. Svenska
  2. العربية

De öppnar nytt konditori och bageri på Storgatan i Växjö

I mitten av februari öppnar Kungs Bageri på Storgatan i Växjö. Bakom satsningen står bagaren Taher El Eid och Kungsgrillen-ägaren Ahmed Alqadomi.
– Vi kommer ha ett brett utbud med kakor, bakelser och tårtor med smaker från både Sverige och Mellanöstern.
Växjö • Publicerad 15 februari 2023
Kusinerna Ahmed Alqadomi och Taher El Eid startar tillsammans Kungs Bageri, som blir ett komplement till Kungsgrillen på andra sidan gatan.
Kusinerna Ahmed Alqadomi och Taher El Eid startar tillsammans Kungs Bageri, som blir ett komplement till Kungsgrillen på andra sidan gatan.Foto: David Färdigh

Kusinerna Taher och Ahmed jobbade tillsammans första gången för 30 år sedan. Nu slår entreprenörerna sina påsar ihop och startar ett gemensamt bageri och konditori.

– Vi har lokalen ledig mittemot Kungsgrillen här vid korsningen Storgatan/Vikingagatan. Det är ett bra ställe för ett konditori med ett stort flöde av människor, säger Ahmed som driver Kungsgrillen.

Annons

Sedan fyra år tillbaka driver Taher ett konditori på Nydalaområdet mittemot Tallgården. Gensvaret har varit positivt men nu vill han bredda och utöka kundkretsen.

– Vi har gott om stamkunder i Araby men många i övriga Växjö känner inte till oss.

I sortimentet finns allt från donuts och baklava till specialbeställda tårtor. Dessutom kakor och bakelser i alla tänkbara varianter och smaker.

– Det kommer in många beställningar vid exempelvis bröllop, barndop, födelsedagar, studenten och skolexamen. Det är allt från stora hjärtan till spiderman på tårtorna, berättar Taher.

Namnet på konditoriet och bageriet blir Kungs Bageri. Målsättningen är att nå en bred målgrupp.

– Utbudet består av kakor och bakelser som är populära både i Sverige, övriga Europa och i Mellanöstern. Här ska finnas något som passar alla.

På längre sikt finns också planer på en servering.

– Vi tänker oss som ett café med sittplatser på framsidan av konditoriet.

David FärdighSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons