Annons
  1. Svenska
  2. العربية

De startar nytt företag i Växjö: ”Vi vill bli Ikea för konst”

Växjö • Publicerad 5 januari 2024
Sakar och Ghassan Abdullkarim.
Sakar och Ghassan Abdullkarim.Foto: Privat

Sakar Abdullkarim investerar i Cecilia Art Shop, ett företag som säljer tavlor online, och nu börjar han ge konstnärliga tjänster med konstnären Ghassan Abdullkarim på plats. De kommer att tillhandahålla konstnärliga verk och sälja tavlor samt samordna dem med heminredning eller arbetsplatser som institutioner, hotell och butiker. Företaget har som mål att tillhandahålla äkta och fina handgjorda konstverk, från alla konstnärliga skolor och i alla färger.

– Cecilia Art Shop är ett onlineföretag som säljer konstmålningar. Just nu kommer företaget för första gången i Växjö och Kronoberg att tillhandahålla direkta konstnärliga tjänster till kunder, till exempel bostäder, hotell, företag, arbetsplatser, butiker med mera. Priserna kommer att passa alla och beror på kundens val. Det kommer att ske kommunikation med kunder, till exempel om kunden har en idé till en konstnärlig tavla och vill ha den på väggen i hans hus. Vi som företag kommer att inspektera väggen, ta dess mått, se vad målningens storlek kommer att vara och inspektera möblerna. För närvarande försöker vi skapa samarbete med andra konstnärer och inredningsarkitekter. Vi försöker också skapa samarbete med Växjö kommun och Region Kronoberg, säger Sakar Abdullkarim, företagets ägare.

Annons

Vad är syftet med att investera i att tillhandahålla konstnärliga tjänster?

– Nuförtiden är riktig konst med konstnärligt värde sällsynt. För närvarande, med utvecklingen av artificiell intelligens, har konstverk blivit designade av artificiell intelligens, och företag trycker och säljer det. Det har blivit sällsynt att få riktiga konstverk. Detta är vad vi försöker tillhandahålla genom Cecilia art shop. Det är att bevara riktig konst. Det finns ett behov och en efterfrågan för denna typ av konst. Vi har talangen och kan möta önskemål från konstälskare att skaffa sina favoritmålningar. Vi vill bli Ikea för konst, säger Sakar Abdullkarim.

Enligt Ghassan Abdullkarim, bildkonstnären i företaget, kom idén att tillhandahålla konstnärliga tjänster genom Cecilia Art Shop av flera skäl, bland annat på grund av bristen på specialbutiker som säljer konstsamlarföremål i Växjö.

– Målet med denna investering är att erbjuda flera alternativ till varje hem, arbetsplats eller institution så att de kan förvärva målningar och få konstnärliga tjänster på permanent basis, inte bara genom utställningar som visar målningar för specifika och korta perioder. Vi kan som företag för att möta önskemål från alla kunder, och vi är redo att gå ut i fält för att inspektera väggar och möbler och välja storlek och form. Till exempel är möblerna ibland en del av målningen. Vi har en plan för Cecilia Art Shop att bli en konstnärlig institution för att tillhandahålla alla konstnärliga tjänster i framtiden, säger Ghassan Abdullkarim.

Varför valde ni Växjö att investera i?

– Växjö är en stad med konst och litteratur, och det är viktigt att ha ett konstnärligt företag eller en helhet som tillhandahåller konstnärliga tjänster till invånarna i Växjö och Kronoberg. Det finns heller inga butiker i Växjö eller Kronoberg som är specialiserade på att sälja konstsamlarföremål och målningar. Det är viktigt att denna stad förblir kopplad till konsten och att dess invånare har tillgång till verkliga konstverk av konstnärligt värde, svarar både Ghassan och Sakar Abdullkarim.

Här saknas innehåll

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons