Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Digitri arrangerar i samarbete med sina partners den digitala veckan 15-19 november

Digitala veckan som äger rum den 15-19:e november, arrangeras av den ideella föreningen Digitri, i samarbete med sina medlemmar och samarbetspartners.
– Digital veckan blir i år ett hybridevent med både webb-sändningar och fysiska möten i Växjö, Kalmar, Ljungby och Västervik. Deltagandet är öppet för alla intresserade och helt kostnadsfritt. Säger Andreas Freij Ordförande i Digitri.
Växjö • Publicerad 11 november 2021
På evenemanget kommer det bland annat hållas föreläsningar och workshops.
På evenemanget kommer det bland annat hållas föreläsningar och workshops.Foto: Maha Nasser

Digitri verkar för en stark IT-hub inom Linnéregionen genom att erbjuda en neutral arena för diskussion, inspirera till fördjupning och uppmuntra till samverkan. Digitri bidrar tillsammans med sina partners och medlemmar till att attrahera fler till IT-sektorn och säkra en långsiktig kompetensförsörjningen för framtiden.

Digitala veckan syftar bland annat, till attrahera fler att söka sig till IT-utbildningar och yrken. och Attrahera fler kvinnor till branschen.

Annons

– Vi har många fantastiska bolag i regionen, med ett enormt behov av kompetens för sin fortsatta expansion, ett behov som idag är svårt att tillgodose. Vi behöver arbeta med detta längre ner i åldrarna, speciellt arbeta med flickor och unga kvinnor. Vi behöver även arbeta vidare med att få fler kvinnor att söka sig till utbildningar och yrken in IT. och att ändra i strukturer så att de välkomnas, trivs och blir kvar. Enligt Andreas Freij Ordförande i Digitri.

Hur kommer digitaliseringsveckan att bidra till det?

– Vi hoppas att veckan ska inspirera till vidare diskussioner och bli startskottet till samarbeten inom regionen för att tillsammans, sakta men säkert fylla på med den kompetens som behövs för att underlättar och möjliggör lokal expansion och etablering av nya bolag inom Linnéregionen.

Under veckan kommer även att inrätta en ny utmärkelse - Årets IT-kvinna i Linnéregionen. "Det kommer vi att berätta mer om under programpunkten Morgonsoffan på tisdagen vars tema är: Fler kvinnor till IT-branschen."

Finns det ett specifikt program under digitaliseringsveckan?

– Under digitala veckan har vi valt att fördjupa fem olika områden, ett per dag, som vi tror har god potential och där vi ser att det finns mer arbete att göra.

Maha Nasser
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons