Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Distansundervisningen på gymnasiet fortsätter

Kronoberg • Publicerad 15 april 2021
.
.Foto: MATHIAS BERGELD

Smittspridningen i länet har ökat kraftigt de senaste veckorna och personer i gymnasieåldern står för en förhållandevis stor andel av totala antalet fall per vecka jämfört med tidigare.

Nu rekommenderar smittskyddsläkare Christian Blomkvist i Region Kronoberg, efter samråd med skolcheferna för de kommunala gymnasieskolorna, att gymnasieskolorna fortsätter med delvis distansundervisning april månad ut.

Annons

Andelen distansundervisning kan variera lite beroende på lokala faktorer men generellt rekommenderas att cirka två tredjedelar av eleverna är på plats samtidigt på skolan för närundervisning.

Det finns i nuläget ingen generell rekommendation om distansundervisning på högstadierna.

– Det är viktigt att alla skolor, oavsett stadie och eventuell distansundervisning, jobbar aktivt för att alla skall kunna hålla avstånd och med att minska risken för smittspridning bland eleverna som är på plats, säger Christian Blomkvist.

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons