Annons
  1. Svenska
  2. العربية

Distansundervisningen utökas i Växjö – här är kommunens nya åtgärder

Växjö • Publicerad 26 februari 2021
.
.Foto: NILS JAKOBSSON

Smittskyddsläkaren i Kronobergs län har rekommenderat distansundervisning veckan efter sportlovet. Nu inför Växjö kommun distansundervisning för gymnasiet och elever i årkurs 8 och 9 på de kommunala högstadieskolor under vecka 9.

– Vi ser ingen större smittspridning bland våra elever och vi har bra, fungerande rutiner på våra skolor. Så det här beslutet tas helt i proaktivt syfte enligt smittskyddsläkarens rekommendationer, under en veckas tid, för att inte få ett bakslag efter sportlovet, säger Pernilla Tornéus, ordförande i utbildningsnämnden.

Annons

Rektorerna på skolorna kan göra vissa undantag i distansundervisningen för elever med behov av särskilt stöd samt för vissa praktiska moment i utbildningen.

Under vecka 9 kommer även fritidsgårdarnas verksamheter vid skolorna vara stängda för årskurs 7–9 under kvällstid men vara öppen för årskurs 7 under skoltid. Kulturskolans undervisning kommer ske på distans under veckan för gymnasieelever samt årkurs 8 och 9.

Under samma period ska elever i årskurs 8 och uppåt även avstå från idrottsträningar inomhus samt fritidsgårdsaktiviteter.

– För att få effekt på den här typen av förebyggande åtgärd behöver vi minimera risken för smittspridning även i andra miljöer där den här målgruppen rör sig. Förhoppningsvis kommer det bara röra sig om en vecka, säger Anders Elingfors, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.

Växjö kommun uppmanar föreningar att avboka sina inomhusträningstider under vecka 9.

Här saknas innehåll

Oscar AppelgrenSkicka e-post
Så här jobbar Mosaik Vxonews med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons